Graficolor

Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Mi rugalmasak vagyunk, ezért, ha gondot jelent, egyetlen egyszer sem kell bejönnöd hozzánk személyesen. Szinte mindent meg tudunk oldani e-mailen, telefonon, amire szükség lehet.

Tudjuk, hogy az idő pénz, és azt is, hogy a jó munkához idő kell, de mi a lehető legrövidebb időn belül elkészítjük, amit szeretnél. Megrendelésedet követően minden esetben jelezzük, hogy mennyi idő, mire elkészülünk, és ha nem módosítod időközben, amit kértél, akkor a határidőre készen is leszünk.
 

Tegnapra holnaptól vállalunk megbízásokat 🙂  Ha valamire sürgősen szükséged van, általában azt is igyekszünk teljesíteni, viszont ebben az esetben külön kell jelezned felénk, hogy mennyire sürgős.

Választásod szerint, személyesen is átveheted, de postai úton is eljuttatjuk hozzád, ha szükséges.

Gravírozás

Nem, a lézerrel gravírozott felirat, ábra nem távolítható el.

Igen, a fémek gravírozásánál fekete felirat/ábra keletkezik, míg az egyéb anyagoknál az alapanyag színe határozza meg, hogy milyen lesz a felirat. Mivel a lézergravírozásnál „elégetjük”, „elpárologtatjuk” az anyagot, többnyire sötétebb színű lesz az eredmény.

Igen, de ahhoz jó minőségű, éles kontúrú fotóra lesz szükség, hogy az eredmény szép legyen. Bizonyos anyagokba nem szoktuk ajánlani, mint pl. erezetes fa, egyes fémek.

Az mindig attól az anyagtól függ, amibe gravírozunk: fa, fém, műanyag, üveg, stb. Hozott termékek esetében javaslatot tudunk tenni a használónak, de biztosat csak az általunk adott anyagokra mondunk.

Elvben igen, mi is tárolunk néhány ezer betűt, de ha valamilyen ritkább betűtípust kérnek, azt is megpróbáljuk beszerezni.

Bélyegző

Igen, ha változik a szöveg és a bélyegző háza jó állapotban van, elegendő csak a gumilemezt cserélni. Viszont legtöbb esetben egyidőben a festékpárnát is cserélni kell, mert adott helyen van rajta a benyomódás és az új szöveg nyomata hiányos lesz.

Csak az ún. kirakós bélyegzőn lehet egyesével mozgatni a karaktereket, egyébként a gumilemezt csak cserével lehet javítani.

Igen, sőt többszínű lenyomatot is tudunk készíteni, amitől még különlegesebb lehet a bélyegző.

Kötelezően a cégnevet, adószámot, címet, bizonyos esetekben más azonosító számokat, bankszámla számát.

Névjegykártya

A szabványos 5×9 cm, ettől lehet eltérő méretű és alakú is a névjegykártya.

Igen, szinte bármilyen tartalom, amit nyomtatni lehet.

Igény esetén idegen nyelven is elkészítjük.

Igen, a hagyományostól eltérő papírra is tudunk névjegykártyát készíteni.
Színes karton felár (225 gr/m2): + 5,-/db
Selyem karton felár (280-300 gr/m2): + 20,-/db
Laminálás felár (fényes): + 12,-/db
Tasak laminálás (a széleken kb. 2 mm fólia védelemmel): + 15,-/db

Cégtábla

Erre nézve nincs szabály, a láthatóság és az ízléses elhelyezés azért fontos szempontok.

A cégarculat egyik legfontosabb eleme a cégtábla. Nemcsak a tartalmi része, hanem a külleme is fontos, mert gyakran ez alapján szerzi az első benyomásokat az ügyfél a cégünkről.

Törvény írja elő a cégeknek, hogy székhelyüket táblával jelöljék. Erre technikai megkötés nincs ugyan, de tudnunk kell, hogy egy papírdarab filctollal megírva nem a legszerencsésebb üzenet az ügyfeleink felé. Erre is vannak kiváló megoldásaink.

Ez alatt azt kell érteni, hogy a tábla alapanyaga és a nyomtatás is vízálló, valamint UV védelemmel ellátott. Ez jelentősen növeli a tábla élettartamát.

Elvileg igen, de a használt műanyag vagy akár fém táblák szinte mindegyikkke sérült, görbült, karcos. Ezt az új dekor sem fedi el, ezért azt gondoljuk, hogy kár elrontani egy szép felületet egy rossz minőségű alappal. Ráadásul a régi nyomat eltávolítása néha többe kerül, mintha megvennénk az új táblát.

Minden esetben küldünk mintát, mert az az elsődleges szempont, hogy a végeredmény olyan legyen, ahogy az ügyfelünk elképzelte. Maximálisan törekszünk az ő elgondolását megvalósítani, persze ha szükséges, szakmailag megalapozott javaslatokat szoktunk tenni.

(ez de hivatalos lett 🙂 )